Yhdistyksen vuosikokouksen 2021 päätöksiä

16.9.2021

Vuoden 2021 vuosikokous pidettiin korona-pandemiasta johtuen poikkeuksellisesti vasta elokuussa, 23.8. Kokouspaikkakin oli poikkeuksellinen. Pandemian vuoksi kokous pidettiin ylioppilaskodin tiloja väljemmässä paikassa, Töölön seurakunnan monitoimitila Fokuksessa, kauppakeskus Mall of Triplassa, Pasilan rautatieaseman yhteydessä.

Vuosikokous hyväksyi yksimielisesti johtokunnan esityksen yhdistyksen nimen muuttamisesta Ylioppilaskoti Lestis ry:ksi. Samalla vuosikokous hyväksyi myös yhdistykselle uudet säännöt. Muutokset edellisiin sääntöihin ovat varsin vähäiset. Nimenmuutoksen lisäksi näkyvin muutos on, että jatkossa yhdistyksen johtokuntaa kutsutaan hallitukseksi.

Yhdistyksen tarkoitus ja toiminta säilyvät ennallaan. Uusien sääntöjen mukaan ”Yhdistyksen tarkoituksena on edistää eri maakunnista tulevien opiskelijoiden asemaa osallistumalla ylioppilaskodin ylläpitämiseen Helsingissä. Tarkoitus on myös vaalia ylioppilaskodin lestadiolaisen kristillisyyden perintöä.” (Vuosikokouksen hyväksymien sääntöjen 2 §)

Vuosikokouksessa tehtiin myös henkilövalintoja. Johtokunnasta erovuoroisina olivat pastori Lauri Holma, maakuntaneuvos Pentti Lampinen ja kirkkoherra Heikki Pelkonen. Lampinen oli ilmoittanut, ettei ole enää käytettävissä johtokuntaan. Hänen tilalleen johtokuntaan valittiin vuosiksi 2021-2023 maa- ja metsätieteiden maisteri Tarja Bäckman. Holma ja Pelkonen valittiin jatkamaan johtokunnassa samat vuodet.

Johtokunta, eli nyt hallitus, järjestäytyi 15.9.2021. Puheenjohtajaksi valittiin kirkkoherra Heikki Pelkonen ja varapuheenjohtajaksi maisteri Oili Marttila.