Asuminen

Hakeminen asukkaaksi

Katso hakuohjeet täältä

Lestiksen asunnot

Ylioppilaskoti on kolmen huoneiston muodostama yhteisö. Niistä kaksi sijaitsee Vironkatu 7:n talossa, joista toisessa huoneistossa on oma huone 8 naiselle ja toisessa huoneistossa oma huone 9 naisille tai miehille. Huoneiden koot ovat 11 m² – 26 m² ja vuokra on n. 280–380 euroa huoneen pinta-alasta riippuen. Kummankin asunnon yhteydessä on wc- ja pesutilat sekä pyykkihuone. Lisäksi naisten asunnon yhteydessä on naisten ja miesten yhteiskäytössä oleva keittiö ja olohuone.

Kolmas asunto, Marila, sijaitsee Vironkadun toisella puolella, Vironkatu 10:n talossa. Marilassa on oma huone 5 naiselle ja asunnossa on oma keittiö ja wc- ja pesutilat.

Keittiöissä asukkailla on käytössään jääkaappi, pakastin ja ruokakaappi. Ylioppilaskodin omistuksessa olevat kattilat ja astiastot ovat asukkaiden yleisessä käytössä. Keittiökalustoa täydennetään aina tarpeen ja asukkaiden toiveiden mukaan.

Olohuoneessa asukkaiden yhteiskäytössä on tv, sohva- ja pöytäkalusto sekä lautapelejä.

Yhteisöllisyys

Ylioppilaskodissa asuminen on yhteisöllistä ja asukkailta odotetaankin aktiivisuutta kodin tapahtumien järjestelyihin sekä vastuunkantoa yhteisten tilojen hoidossa. Esimerkiksi jokaisella asukkaalla on oma siivousvuoronsa. He myös osallistuvat kaksi kertaa vuodessa pidettävien seurojen järjestelyihin esim. leipoen ja musisoiden. Asukkaiden yhteiselämän ja viihtyvyyden sujumisen ylläpitämiseksi sekä turvallisuuden takaamiseksi on laadittu toimintaohjeet, joihin jokainen asukas on sitoutunut. Toimintaohjeisiin voit tutustua täällä: Ylioppilaskodin toimintaohjeet

Ylioppilaskodin asukkaiden keskuudesta valitut huoneistovastaavat huolehtivat toimillaan, että yhteiset tilat ja niihin kuuluva irtaimisto on hyvässä kunnossa. He myös edustavat asukkaita Ylioppilaskodin johtokunnan kokouksissa.