Asuminen

Hakeminen asukkaaksi

Katso hakuohjeet täältä

Lestiksen asunnot

Ylioppilaskoti on kolmen huoneiston muodostama yhteisö. Niistä kaksi sijaitsee Vironkatu 7:ssä. Alakerrassa on 8 asukaspaikkaa naisille, ja yläkerrassa 9 asukaspaikkaa naisille ja miehille. Jokaisella asukkaalla on oma huoneensa. Kummankin huoneiston yhteydessä on yhteiskäytössä olevat wc- ja pesutilat sekä pyykkihuone. Lisäksi alakerran huoneiston yhteydessä on molempien huoneistojen yhteiskäytössä oleva keittiö ja olohuone. 

Kolmas asunto, Marila, sijaitsee Vironkadun toisella puolella, Vironkatu 10:ssä. Marilassa on 5 asukaspaikkaa naisille. Huoneistossa on yhteiskäytössä keittiö ja wc- ja pesutilat.

Huoneiden koot ovat 11 m² – 26 m² ja vuokra on n. 280–380 euroa /kk huoneen pinta-alasta riippuen. 

Keittiöissä asukkailla on käytössään jääkaappi, pakastin ja ruokakaappi sekä ylioppilaskodin omistuksessa olevat kattilat ja astiasto. Keittiökalustoa täydennetään aina tarpeen ja asukkaiden toiveiden mukaan. Olohuoneessa asukkaiden yhteiskäytössä on tv, sohva- ja pöytäkalusto sekä lautapelejä.


Yhteisöllisyys

Ylioppilaskodissa asuminen on yhteisöllistä ja asukkailta odotetaankin aktiivisuutta kodin tapahtumien järjestelyihin sekä vastuunkantoa yhteisten tilojen hoidossa. Esimerkiksi jokaisella asukkaalla on oma siivousvuoronsa. He myös osallistuvat kaksi kertaa vuodessa pidettävien seurojen järjestelyihin esim. leipoen ja musisoiden. Asukkaiden yhteiselämän ja viihtyvyyden sujumisen ylläpitämiseksi sekä turvallisuuden takaamiseksi on laadittu toimintaohjeet, joihin jokainen asukas on sitoutunut. Toimintaohjeisiin voit tutustua täällä: Ylioppilaskodin toimintaohjeet

Ylioppilaskodin asukkaiden keskuudesta valitut huoneistovastaavat huolehtivat toimillaan, että yhteiset tilat ja niihin kuuluva irtaimisto on hyvässä kunnossa. He myös edustavat asukkaita Ylioppilaskodin johtokunnan kokouksissa.