Hakuohjeet

Asunnonhaku ylioppilaskotiin on 1.6–9.7.2024 ja asukkaat valitaan tämän jälkeen muutaman päivän sisällä. 

Asukashakemusta varten hakijan tulee täyttää seuraavat kaksi lomaketta: 

1.    Täytä ensin opiskelutiedot tähän lomakkeeseen

Lomakkeessa kysytään myös suosittelijoita. Asunnon hakijan tulee pyytää heitä lähettämään suosituksensa suoraan Lestiksen sihteerille osoitteeseen lestis.sihteeri@gmail.com. Hyviä suosittelijoita ovat esim. Lestiksen entiset asukkaat tai kotiseurakunnan työntekijät. Nykyiset asukkaat eivät voi toimia suosittelijoina.

2.    Täytä varsinainen asunnonhakulomake. Ohjeita lomakkeen täyttöön: 

 • Kaupunki & kaupunginosa:  Ilmoita haetko Ylioppilaskotiin/Marilaan vai yksiöihin/kaksioihin. Mikäli haluat hakea sekä yksiöihin/kaksiohin että Ylioppilaskotiin/Marilaan, niin sinun tulee täyttää lomake kaksi kertaa. 
 • Talotyyppi: valitse kerrostalo
 • Ominaisuudet: älä täytä tätä kohtaa
 • Haen sisäistä vaihtoa: ruksaa, jos asut jo Lestiksellä
 • Max. vuokra, Asunnon koko: älä määritä näitä kohtia
 • Huoneluku: Jos haet Ylioppilaskotiin/ Marilaan, valitse "1". Jos haet yksiötä tai kaksiota, niin valitse "1" tai "2" tarpeesi mukaan. 
 • Asunnon tarve alkaen: Ilmoita päivämäärä, jolloin haluat muuttaa. 
 • Asunnon tarpeen pituus: Tee valinta tarpeesi mukaan. 
 • Hakija 1: Täytä omat tietosi. 
 • Lisää hakija: Älä vastaa tähän. 
 • Lisää henkilö: Älä vastaa tähän.
 • Asunnon tarve: Valitse "Opiskelu"
 • Vapaamuotoinen kuvaus: Täytä annetun ohjeen mukaisesti. Maksimipituus: n. 2500 merkkiä.
 • Liitteet: Lisää hakemukseen pyydetyt liitteet käyttäen Lisää+ -painiketta


Asukkaaksi valittavan on oltava lukion tai ammattikoulun suorittanut täysi-ikäinen. Asukasvalintoja tehdessä etusijalla ovat yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa opintojaan aloittelevat, joilla ei ole aikaisempia opintoja korkeakouluissa. Pääkaupunkiseudun ulkopuolelta kotoisin olevat ovat niin ikään etusijalla.

Tullessaan valituksi vuokralainen saa 3 vuoden vuokrasopimuksen, mutta asukkailla on koko ajan mahdollisuus irtisanoa määräaikainen vuokrasopimus 1 kk irtisanomisaikaa noudattaen. 

Myös ympäri vuoden voi tiedustella mahdollisia vapaita asukaspaikkoja, mutta tällöin vuokrasopimus laaditaan ainoastaan seuraavan elokuun loppuun saakka voimassaolevaksi. Lisäksi kesäksi on mahdollista päästä kesäasukkaaksi Lestikselle, kun Kodin asukkaat ottavat alivuokralaisia enintään kolmeksi kuukaudeksi.


Lestis on yhteisöllinen asumismuoto, mikä tarjoaa mahdollisuuden ainutlaatuiseen kanssa-asumiseen yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa. Jokaisella asukkaalla on oma, yhden hengen huone, mutta ruokailu- ja oleskelutilat sekä kylpyhuoneet ovat yhteiskäytössä.

Asukkailta edellytetään motivaatiota yhteisölliseen asumiseen, jossa jokainen asukas ottaa kanssa-asukkaat huomioon. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että jokainen asukas huolehtii omasta siivousvastuustaan tuo oman panoksensa kodin yhteisiin juttuihin, kuten juhliin ja yleiseen arkiseen viihtyvyyteen. Asukkaaksi valittavan on sitouduttava myös Ylioppilaskodin toimintaohjeisiin.

Lestiksen kaupunkiasuntoihin (yksiöt ja kaksiot) on sama hakumenettely kuin ylioppilaskotiin. Ylioppilaskodissa asuvat tai siellä asuneet ovat etusijalla kaupunkiasuntoihin asukkaita valittaessa, mutta myös muilla on mahdollista hakea niihin asumaan. Asumisehdot ovat samat kuin ylioppilaskodissa.

Lisätietoja hakemisesta ja muusta asumiseen liittyvästä antaa Ylioppilaskodin hallituksen sihteeri Antti Luoma, p.040-776 1322, e-mail: lestis.sihteeri(at)gmail.com.